RAPORT DE ACTIVITATE

2012

 

Anul 2012 a adus pentru Federatia Romana de Powerlifting un plus important fata de anii anteriori atat in ceea ce priveste calendarul competitional intern cat mai ales  in  privinta rezultatelor internationale, reusindu-se obtinerea a 20 de medalii, 16 la Campionate Europene (4 aur, 6 argint si 6 bronz) si 4 la Campionate Mondiale ( 2 argint si 2 bronz). De asemenea, este de mentionat ca, in anul competitional international 2012 s-au obtinut 5 clasari in primele 6 locuri la Campionate Europene de Seniori, 11 clasari in primele 6 locuri la Campionate Europene de Juniori si 4 clasari in primele 6 locuri la Campionate Mondiale de Juniori.

Pe plan intern s-au organizat mai multe competitii din care enumeram cinci pe care le consideram relevante pentru acest raport de activitate:

 

  1. Campionatul national de powerlifting, copii si cadeti , masculin şi feminin, Galda de Jos, jud Alba,  04-05 februarie 2012 (9 cluburi participante si 109 sportivi);
  2. Campionatul national de powerlifting, juniori si tineret , masculin şi feminin, Ramnicu Valcea, 26-27 mai 2012 (13 cluburi participante si 67 sportivi);
  3. Campionatul National de Powerlifting – Impins din Culcat (singura proba) masculin si feminin , Alba Iulia, 24-25 noiembrie 2012 (14 cluburi participante si 75 sportivi);
  4. Campionatul National de Powerlifting, Seniori , masculin şi feminin, Bacau, 08 septembrie 2012 (9 cluburi participante si 44 sportivi);
  5. Cupa Romaniei, Open, masculin si feminin, Stremt, jud Alba, 20 octombrie 2012  (12 cluburi participante si 47 sportivi);

 

La fiecare din cele cinci competitii am solicitat Agentiei Nationale Anti-Doping sa efectueze teste anti-doping, realizandu-se in anul 2012 11 teste in competitie si alte 11 in afara competitiilor.

In ceea ce priveste calendarul sportiv international, Federatia Romana de Powerlifting a avut  4 prezente notabile la urmatoarele competitii :

 

  1. Campionatul European de Powerlifting, Seniori/Senioare, mai 2012;
  2. Campionatul European de Powerlifting, Juniori/Junioare, iunie 2012;
  3. Campionatul European de Powerlifting , Impins din Culcat (singura proba)

Seniori/Senioare, august 2012;

  1. Campionatul Mondial de Powerlifting, Juniori/Junioare, septembrie 2012;

Aceste prezente au avut ca rezultat obtinerea a 20 de medalii precum si mai multor locuri in primele sase, la mai multe categorii de greutate si varsta, in conditiile in care ramura de sport powerlifting cunoaste o dezvoltare deosebita la nivel international. De asemenea, prezenta Romaniei in campionatele internationale este evidentiata pozitiv si in documentele organismelor internationale de profil, I.PF. si E.P.F.

 

Administrarea, conducerea si luarea deciziilor in cazul principalelor probleme ale federatiei din anul 2012 s-a realizat de catre Comisiile centrale, Colegiul director, Biroul federal si Adunarea  generala iar in acest sens amintim :

–         23.03.2012 ; Adunarea generala

–         28.01.2012; Birou federal

–         14.04.2012; Birou federal

–         03.05.2012; Birou federal

–         14.05.2012; Birou federal

–         14.07.2012; Birou federal

–         04.08.2012; Birou federal

–         01.12.2012; Birou federal

–         permanent Colegiul director

–         permanet Comisiile centrale

Prin intermediul tehnicienilor federatiei s-au realiza actiuni de selectie si pregatire in orase precum Alba Iulia, Timisoara,  Sibiu, Bacau, Oradea, Piatra Neamt, Turda, Cluj Napoca, Zlatna, Teius, Moinesti, Ramnicu Valcea dar si in multe localitati rurale (ex Stemt, Mihalt, Petresti,Rosia Montana, Sard, Galda de Jos etc) , actiuni care au avut drept rezultat imediat multiplicarea numarului de structuri sportive si de sportivi participanti in calendarul intern. Pe baza acestor actiuni,  in viitorul apropiat, un alt rezultat pozitiv il va reprezenta multiplicarea numarului de cluburi afiliate si sportivi legitimati. Pentru formarea si perfectionarea tehnicienilor in ramura de sport powerlifting, am organizat doua cursuri, in lunile mai si noiemrie 2012.

Administratiile publice centrale si locale precum si importanti agenti economici au inteles, prin participarea activa alaturi de noi la organizarea competitilor  pe care le-am nominalizat deja, ca sprijinirea acestui sport vine sa confirme o asteptare reala a comunitatii. Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Alba Iulia,  Consiliul Judetean Alba, Primaria Timisoara, Primaria Bacau,  Primaria Stremt si multe alte institutii publice precum si agenti economici din care amintim Kronospan,  Micromatic, Redis, Weider Romania, au participat alaturi de noi la crearea unui fenomen de care orice privitor neutru tine cont. Colaborarea cu aceste institutii si agenti economici s-a oficilalizat in 2012 prin semnarea de parteneriate ce au ca obiectiv promovarea acestei miscari aflate intr-o continua crestere.

 

De asemenea, promovarea acestui tip de activitate a fost realizata de majoritatea publicatiilor locale, publicatii sportive de nivel national precum si de posturile de radio si televiziune cele mai cunoscute, fiind evidentiat sprijinul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, cu fiecare ocazie.

Rezultatele concrete  ale anului 2012 pot fi exprimate cel mai bine prin rezultatele internationale obtinute, multiplicarea numarului de cluburi si sportivi legitimati participanti in campionatul intern dar si prin numarul foarte mare de spectatori , lucru mai putin obisnuit pentru ramurile de sport individuale.

 

Biroul federal – FEDERATIA ROMANA DE POWERLIFTING