RAPORT DE ACTIVITATE AL BIROULUI FEDERAL

ANUL 2013

 

Anul 2013 a reprezentat pentru Federatia Romana de Powerlifting un an mai greu fata de anii anteriori in special datorita slabei finantari de la bugetul de stat si bugetele locale. In ceea ce priveste calendarul competitional intern s-au realizat rezultate sportive remarcabile cu toate ca numarul de sportivi participanti in competitii a suferit o scadere comparativ cu anul anterior.

In  privinta rezultatelor internationale s-au obtinut 2 de medalii la Campionate Europene de Juniori (2 bronz), locul 1 pe natiuni si 9 medalii la Cupa Dunarii,                  3 medalii la Campionate Mondiale Masters ( 3 aur), 3  medalii la Campionate Europene Masters ( 3 aur). De asemenea, este de mentionat ca in anul competitional international 2013 s-a obtinut o clasare in primele 6 locuri la Campionate Europene de Seniori si        12 clasari in primele 6 locuri la Campionate Europene de Juniori.

Pe plan intern s-au organizat mai multe competitii din care enumeram cinci pe care le consideram relevante pentru acest raport de activitate:

 1. Campionatul National de powerlifting, copii si cadeti , masculin şi feminin, Alba Iulia,  09-10 februarie 2013;
 2. Campionatul National de powerlifting, juniori si tineret , masculin şi feminin, Stremt, 01-02 iunie 2013;
 3. Campionatul National de Powerlifting – Impins din Culcat (singura proba) masculin si feminin , Alba Iulia, 01 decembrie 2013;
 4. Campionatul National de Powerlifting, Seniori , masculin şi feminin, Timisoara, 07-08 septembrie 2013;
 5. Cupa Romaniei, Open, masculin si feminin, Teius, jud Alba, 19-20 octombrie 2013;

In aceste competitii au participat 110 sportivi si sportive provenind de la 18 cluburi afiliate.

La fiecare din cele cinci competitii am solicitat Agentiei Nationale Anti-Doping sa efectueze teste anti-doping, realizandu-se in anul 2013 30 teste in competitie si unul in afara competitiei (numar record de teste intr-un!). In plan international s-au efectuat 2 teste antidoping sportivilor romani. Pana la data redactarii prezentului raport nu exista nici un caz de rezultat pozitiv in urma testarilor antidoping.

In ceea ce priveste calendarul sportiv international, Federatia Romana de Powerlifting a7 prezente notabile la urmatoarele competitii :

 1. Campionatul European de Powerlifting, Seniori/Senioare, mai 2013;
 2. Campionatul European de Powerlifting, Juniori/Junioare, aprilie 2013;
 3. Campionatul European de Powerlifting , Impins din Culcat (singura proba);
 4. Seniori/Senioare, august 2013;
 5. Campionatul European de Powerlifting, Masters, iulie 2013
 6. Campionatul Mondial de Powerlifting, Masters, septembrie 2013;
 7. Campionatul European de Powerlifting – impins din culcat singura proba;
 8. Masters, octombrie 2013;
 9. Cupa Dunarii, octombrie 2013.

Aceste prezente au avut ca rezultat obtinerea a 17 medalii precum si mai multor locuri in primele sase, la mai multe categorii de greutate si varsta, in conditiile in care ramura de sport powerlifting cunoaste o dezvoltare deosebita la nivel international. De asemenea, este de mentionat ca in anul 2013 s-a obtinut calificativul de arbitru international pentru dl Valentin Patru iar prezenta Romaniei in campionatele internationale este evidentiata pozitiv in documentele organismelor internationale de profil, I.PF. si E.P.F .

Administrarea, conducerea si luarea deciziilor in cazul principalelor probleme ale federatiei din anul 2013 s-a realizat de catre Comisiile centrale, Colegiul director, Biroul federal si Adunarea  generala iar in acest sens amintim:

 1. 23.03.2013 – Adunarea generala ordinara; Adunarea generala de alegeri;
 2. 02.03.2013- Birou federal;
 3. 27.03.2013- Birou federal;
 4. 20.04.2013- Birou federal;
 5. 20.07.2013- Birou federal;
 6. 21.09.2013- Birou federal;
 7. 16.11.2013- Birou federal;
 8. 21.12.2013- Birou federal;
 9. permanent Colegiul director.
 10. permanet Comisiile centrale

Prin intermediul tehnicienilor s-au realiza actiuni de selectie si pregatire in orase precum Alba Iulia, Timisoara,  Sibiu, Bacau, Oradea, Beius, Piatra Neamt, Turda, Cluj Napoca, Tulcea, Teius, actiuni care au avut drept rezultat obtinere rezultatelor deosebite inregistrate in competitiile interne din anul 2013. Pe baza acestor actiuni,  in viitorul apropiat, un alt rezultat pozitiv il va reprezenta multiplicarea numarului de cluburi afiliate si sportivi legitimati. Pentru formarea si perfectionarea tehnicienilor in ramura de sport powerlifting, am organizat doua cursuri in lunile iunie si noiemrie 2013.

Administratiile publice centrale si locale precum si importanti agenti economici au fost alaturi de noi la organizarea competitilor pe care le-am nominalizat deja.Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Teius, Primaria Stremt,  Consiliul Judetean Alba, Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara si alte institutii publice precum si agenti economici din care amintim Kronospan, Sotec Software, Micromatic, Amwai Romania, Alba Mall, Megaproteine, Weider Romania, au participat alaturi de noi la crearea unui fenomen de care orice privitor neutru tine cont.

Colaborarea cu aceste institutii si agenti economici s-a oficilalizat in 2013 prin semnarea de parteneriate ce au ca obiectiv sustinerea si promovarea ramurii de sport powerlifting in Romania.

De asemenea, promovarea acestui tip de activitate a fost realizata de majoritatea publicatiilor locale, publicatii sportive de nivel national precum si de posturile de radio si televiziune, fiind evidentiat sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului cu fiecare ocazie.

Rezultatele concrete  ale anului 2013 pot fi exprimate cel mai bine prin rezultatele internationale obtinute, multiplicarea numarului de cluburi afiliate si sportivi legitimati dar si prin numarul foarte mare de spectatori la competiile de powerlifting, lucru mai putin obisnuit pentru ramurile de sport individuale.