RAPORT DE ACTIVITATE AL BIROULUI FEDERAL

ANUL 2014

Anul 2014 a reprezentat pentru Federatia Romana de Powerlifting un an comparativ cu anii anteriori in privinta sustinerii financiare de la bugetul de stat si din susrse proprii insa din punct de vedere al rezultatelor sportive a fost un an cu realizari importante. In ceea ce priveste calendarul competitional intern s-au realizat rezultate sportive remarcabile, competitive la nivel international, in conditiile in care numarul de sportivi romani participanti in competitii nationale este similar cu cel din anul anterior. De asemenea, este de evidentiat faptul ca numarul de sportivi legitimati a crescut in anul 2014 cu 57.

Palmaresul rezultatelor internationale s-a imbogatit substantial in anul 2014 prin obtinerea a 3 de medalii la Campionatele Mondiale de Subjuniori si Juniori (un aur si 2 bronz), 3 medalii la Campionatele Mondiale Masters ( 2 aur, 1 argint), 8 medalii la Campionatele Europene Masters ( 2 aur, 3 argint, 3 bronz). Totodata, este de mentionat ca in anul competitional international 2014 s-au obtinut pe langa cele 3 medalii sus amintite si 18 clasari in primele 6 locuri la Campionatele Mondiale de Subjuniori si Juniori.

Pe plan intern s-au organizat mai multe competitii din care enumeram patru pe care le consideram relevante pentru acest raport de activitate:

 1. Campionatul National de powerlifting, copii si cadeti , masculin şi feminin, Alba Iulia, 16 martie 2014;

 2. Campionatul National de powerlifting, juniori, tineret, seniori, masters , masculin şi feminin, Sibiu, 21-22 iunie 2014;

 3. Campionatul National de Powerlifting – Impins din Culcat (singura proba) masculin si feminin , Alba Iulia, 22 noiembrie 2014;

 4. Cupa Romaniei, Open, masculin si feminin, Beius, jud Bihor, 11 octombrie 2014;

In aceste competitii au participat 108 sportivi si sportive provenind de la 16 cluburi afiliate.

Agentia Nationala Anti-Doping a efectuat teste anti-doping, realizandu-se in anul 2014 sase teste in competitie. In plan international s-au efectuat 2 teste antidoping sportivilor romani. Pana la data redactarii prezentului raport nu exista nici un caz de rezultat pozitiv in urma testarilor antidoping din anul 2014.

In ceea ce priveste calendarul sportiv international, Federatia Romana de Powerlifting a avut 6 prezente notabile la urmatoarele competitii :

 1. Campionatul European de Powerlifting, Seniori/Senioare, mai 2014;

 2. Campionatul European de Powerlifting , Impins din Culcat (singura proba)

Seniori/Senioare, august 2014;

 1. Campionatul European de Powerlifting, Masters, iulie 2014;

 2. Campionatul Mondial de Powerlifting, Masters, septembrie 2014;

 3. Campionatul Mondial de Powerlifting, Subjuniori, Juniori, august – septembrie 2014;

 4. Campionatul European de Powerlifting – impins din culcat singura proba,

Masters, octombrie 2014;

Aceste prezente au avut ca rezultat obtinerea a 14 medalii precum si mai multor locuri in primele sase, la mai multe categorii de greutate si varsta, in conditiile in care ramura de sport powerlifting cunoaste o dezvoltare deosebita la nivel international. De asemenea, evidentiem faptul ca in anul 2014 s-a reusit obtinerea a inca unui calificativ de arbitru international, in urma promovarii examenului IPF din luna septembrie.

Administrarea, conducerea si luarea deciziilor in cazul principalelor probleme ale federatiei din anul 2014 s-a realizat de catre Comisiile centrale, Colegiul director, Biroul federal si Adunarea generala iar in acest sens amintim :

 • 15.03.2014 – Adunarea generala ordinara; Adunarea generala de alegeri;

 • 08.03.2014- Birou federal;

 • 13.04.2014- Birou federal;

 • 07.06.2014- Birou federal;

 • 19.07.2014- Birou federal;

 • 16.08.2014- Birou federal;

 • 20.12.2014- Birou federal;

 • permanent Colegiul director.

 • permanet Comisiile centrale

Prin intermediul tehnicienilor nostri s-au realiza actiuni de selectie si pregatire in orase precum Bucuresti, Alba Iulia, Timisoara, Brasov, Sibiu, Bacau, Oradea, Beius, Turda, Cluj Napoca si alte localitati din tara, actiuni care au avut drept rezultat obtinerea performantelor deosebite in competitiile interne si internationale din anul 2014. Pe baza acestor actiuni, in viitorul apropiat, un alt rezultat pozitiv il va reprezenta multiplicarea numarului de cluburi afiliate si sportivi legitimati. Este de mentionat afilierea in anul 2014 la Federatia Romana de Powerlifting a trei structuri sportive, cluburi sportive de drept privat.

Pentru formarea si perfectionarea tehnicienilor in ramura de sport powerlifting s-au organizat doua cursuri in lunile iunie si noiemrie avand ca principal obiectiv insusirea si asimilarea noilor prevederi din regulamentele competitinale IPF.

Autoritatile publice centrale si locale precum si importanti agenti economici au fost alaturi de noi la organizarea competitilor pe care le-am nominalizat deja.

Ministerul Tineretului si Sportului si alte institutii publice precum si agenti economici din care amintim Kronospan, Sotec Software, Micromatic, Vitabolic, Weider Romania, au participat alaturi de noi la crearea unui fenomen de care orice privitor neutru tine cont.

Colaborarea cu aceste institutii si agenti economici s-a oficilalizat in 2014 prin semnarea de parteneriate ce au ca obiectiv sustinerea si promovarea ramurii de sport powerlifting in Romania.

De asemenea, promovarea acestui tip de activitate a fost realizata de majoritatea publicatiilor locale, publicatii sportive de nivel national precum si de posturile de radio si televiziune, fiind evidentiat sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, cu fiecare ocazie.

Rezultatele concrete ale anului 2014 pot fi exprimate cel mai bine prin rezultatele internationale obtinute, multiplicarea numarului de cluburi afiliate si sportivi legitimati dar si prin numarul mare de spectatori la competiile de powerlifting, lucru mai putin obisnuit pentru ramurile de sport individuale.

Presedinte, Secretar general,

Ioan Fratila – Ovidiu Panazan