În perioada 01-07 septembrie Ungaria (Oroshaza) a fost gazda Campionatului Mondial de Powerlifting destinat juniorilor. România a participat cu un lot format din powerliftieri după cum urmează: Laurențiu Avram (cat. 74 kg), Alexandru Cazacu (cat. 105 kg), Olimpia Olariu (cat. 72 kg), Raluca Rebegel (cat. 52 kg), Maria Balea (cat. 47 kg), Marina Balea (cat. 43 kg), Paula Diaconescu (cat. 52 kg). Reprezentativa națională a fost condusă de către Ovidiu Pănăzan, secretarul general al FRP.

Dincolo de aspectele tehnice ale acestei competiții, dincolo de bătălia pentru medalii dată cu zeci de țări și cu anii lor de tradiție în acest sport, reprezentativa națională a reușit să obțină 3 medalii extrem de valoroase pentru sportul românesc, una de aur prin Olimpia Olariu și două de bronz prin Alexandru Cazacu și Marina Balea.

Medaliile care stau acum cu mândrie în dreptul acestui sport au în spate lupta pentru supraviețuire într-un mediu administrativ care sprijină orice mai puțin performanța. Centrul de pregătire al lotului național este cu împrumut, medaliile obținute nu. Finanțarea este inexistentă la nivel local deși performanțele există și sunt întruchipate de către oameni care învață și muncesc în acest oraș. Din păcate cele mai puternice loturi cu care reprezentativa României se luptă sunt loturile de politicieni locali care înțeleg puțin din sportul de mare peformanță.

Din fericire însă victoria spiritului de luptător ne dă posibilitatea să prezentăm lumii powerliftingului și nu numai imaginea unor sportivi care cred în puterea pasiunii pentru greutăți.