Campionatul Național de Powerlifting 24-25 noiembrie 2012

Forță și spectacol de excepție la Alba Mall

Sunt atât de puține lucruri sau evenimente despre care putem vorbi la superlativ  încât ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute la Alba Mall poate fi pentru mulți dintre oameni povestea irepetabilă a unei demonstrații de forță fără precedent în România. Campionatul Național de Powerlifting, proba de împins din culcat, a strâns la startul său 75 de sportivi de excepție proveniți de la 14 cluburi de profil din România, aceștia oferind celor peste 500 de spectatori două zile de concurs fenomenale.

Concurența acerbă, a creat o încleștare de forțe fără precedent spectatorii putând să-i vadă pe Ovidiu Pănăzan (categoria 83 kg) ridicând 227 de kg, pe Lucian Oțoiu (cat.105 kg) ridicând 235 de kg și pe Sorin Cazacu (cat.120kg) ridicând 250 de kilograme.

Pentru iubitorii de statistic spunem că, participanții au fost împărțiți în 8 categorii de greutate masculine si 6 categorii de greutate feminin.

 În acest an, Federația Română de Powerlifting a reușit să aducă la Alba Iulia cei mai puternici sportivi ai țării, demonstrând deopotrivă că Alba Iulia este capitala sporturilor de forță prin rezultatele de excepție obținute de sportivi albaiulieni. În acest an FRP a reușit să aducă în rândul sponsorilor săi compania Amway care prin seria de produse Nutrilite a devenit susținătorul celor mai puternici români. Această competiție, dincolo de gradul de spectacol nemainâlnit de publicul albaiulian, a însemnat dacă vreți declarația extrem de fermă a faptului că lucrurile extraordinare se pot produce doar acolo unde este pasiune, credință și mai ales disciplină.

Pentru spectatorii din cele 2 zile ale competiției, evenimentul găzduit de Alba Mall a reprezentat întâlnirea cu sportivi care au confirmat în acest an și pe plan internațional și care, surprinzător sau nu provin tot din Alba Iulia. Pentru organizatori, acest campionat național a reprezentat demonstrația faptului că de la un an la altul acest sport extrem de greu de practicat la nivel de mare performanță câștigă din ce în ce mai mulți practicanți și că cei mai puternici dintre ei își depășesc limitele la Alba Iulia, un oraș uneori surprins de patriotismul și determinarea sportivilor din această zonă.

Mulțumim desigur, pentru această realizare de excepție,pentru powerliftingul românesc, celor care au fost alături de noi și fără de care reușita de la sfârșitul săptămânii trecute nu ar fi putut avea loc. Mulțumim pe această cale partenerilor ANST, Consiliul Judetean Alba, Alba Mall, Amway-Nutrilite, Weider Romania, partenerilor media Radio Ardeleanul și Alba Tv fără de care întâlnirea cu performanța ar fi fost mai greu de obținut.

Pe finalul acestui comunicat de presă, trebuie menționat un aspect la care FRP ține foarte mult și anume, faptul că pentru mulți dintre sportivii premiați visul de o viață s-a împlinit la Alba Mall, că acest sport educă oamenii, că powerliftingul dă speranță multora dintre noi, că dincolo de orice performanța a creat bucurie în oamenii conștienți de realizările acestei confruntări sportive. Vă dorim tuturor mult succes!

Biroul de presa

Federatia Romana de Powerlifting