Federatia Romana de Powerlifting

Comunicat de presa

Acasa » Comunicat de presa

La Cluj, Campionatul Mondial de Powerlifting 2023 intră în linie dreaptă

Comunicat de presă

În perioada 27-30 iunie, powerliftingul românesc a primit vizita președintelui Federației Internaționale de Powerlifting, domnul Gaston Parage. Vizita a avut loc în contextul organizării, la Cluj Napoca, în 2023 a Campionatului Mondial de Powerlifting. Delegația IPF a avut drept obiectiv principal verificarea stadiului în care se află organizarea celei mai importante competiții sportive de profil.

Fiecare zi dedicată acestei etape organizatorice a însemnat punerea în operă a unor întâlniri de lucru cu principalii actori locali implicați în buna desfășurare a evenimentului sportiv. Dintre acestea menționăm discuțiile relevante cu Primăria Cluj Napoca reprezentată de către domnul viceprimar Dan Ștefan Tarcea și cele purtate la nivelul Consiliul Județean Cluj reprezentat de către domnul Vakar Istvan. Din partea Federației Române de Powerlifting au participat domnul Ovidiu Pănăzan, președintele FRP, sociologul Alin Tomuș, directorul competiției, Rafael Ruiz, președinte al clubului de powerlifting CS Crusaders Cluj Napoca și Romeo Tulkos, președinte al clubului de powerlifting King Do-Lions.

Discuțiile au gravitat în jurul parteneriatelor strategice care să asigure comunității locale, competiției și factorilor implicați un cadru general optim de desfășurare al pregătirilor pentru organizarea Campionatului Mondial de Powerlifting organizat în august 2023.
Pentru edificare, transmitem în cele ce urmează reprezentanților media punctele de vedere ale IPF și FRP exprimate de către conducătorii acestor organizații.
“În acest moment sunt mândru de colegii mei din România și de faptul că au ajuns la un nivel organizatoric care să permită organizarea pentru a doua oară a unui astfel de eveniment sportiv. Stadiul organizării este unul foarte bun din punctul de vedere al infrastructurii de concurs, al logisticii turistice și de transport, al resurselor umane implicate. De principiu cred că FRP alături de reprezentanții administrației locale și județene pot asigura condițiile desfășurării unei competiții la care vor participa peste 50 de națiuni și peste 1000 de sportivi și antrenori”. Gaston Parage, președinte IPF.

Pentru noi organizarea unui astfel de eveniment sportiv reprezintă un efort logistic și uman care presupune în primul rând o gândire strategică pe termen mediu și lung. Am ales municipiul Cluj Napoca ca loc de desfășurare al acestei competiții din două mari motive, pentru modul în care sprijină și înțelege marea performanță și pentru încrederea pe care ne-o conferă parteneriatul cu Grand Hotel Italia Cluj Napoca, locul în care se va desfășura competiția de anul viitor. Sigur că vorbim aici și despre facilitățile pe care le oferă existența unui aeroport internațional sau o infrastructură sportivă de mare calitate. În acest moment apreciez că ne aflăm în perioada de pregătire a parteneriatelor care să asigure cadrul general de desfășurare al unei competiții care va impresiona prin performanțele sportive obținute”. Ovidiu Pănăzan, președinte FRP.

Federația Română de Powerlifting
Biroul de presă