Federatia Romana de Powerlifting

Marile realizari sunt in esenta exercitii de recunostiinta

Acasa » Marile realizari sunt in esenta exercitii de recunostiinta

Comunicat de Presă

În istoria Federației Române de Powerlifting au existat multe momente de bucurie și mândrie, multe momente de tristețe, multe lupte câștigate și mărturisite, multe lupte pierdute care sper că ne-au făcut mai buni și mai conștienți de importanța misiunii noastre. Luna iunie a acestui an, marchează pentru noi, afilierea la FRP a unui club sportiv a cărui istorie este covârșitoare pentru toți cei care pot să realizeze efortul a mii de oameni care de-a lungul timpului au scris povestea performanței. Să ne gândim un pic la toate încercările și aspirațiile acestor oameni. Unii sunt și azi printre noi…

Anunțăm cu bucurie și onoare afilierea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCURESTI la structura noastră, Biroul federal avizând azi afilierea celui mai titrat club sportiv din România la FRP, în prezența reprezentantului clubului, domnul colonel Milan Cornel. Astfel, după mai bine de zece ani de la înființare FRP primește cu onoarea cuvenită un membru cu care se identifică performanța sportivă a României de mai bine de jumătate de secol. Scopul imediat al acestei afilieri este introducerea în circuitul sportiv, ramura de sport powerlifting, al militarilor români răniți în teatrele de operațiuni de-a lungul timpului. Este un act de recunoaștere a unui sacrificiu pe care în general societatea românească îl înțelege puțin și îl onorează și mai puțin.

Pentru noi, toți cei care formăm Federația Română de Powerlifting, recunoștiința este una dintre valorile care ne permit să mergem înainte pe un drum anevoios dar satisfăcător. Dincolo de a fi o reușită administrativă notabilă, afilierea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCURESTI la F.R. Powerlifting, reprezintă rezultatul firesc al unei filozofii de dezvoltare care recunoaște efortul și mentalitatea de învingători a unor oameni care scriu, în jurul nostru, discret dar puternic, povestea fascinantă a performanței. Știu, în calitate de președinte al Federației Române de Powerlifting, că uneori povestea performanței este tratată necorespunzător, dar mai știu și faptul că singura cale spre reușită este aceasta, sprijinirea celor care își doresc să fie cei mai buni.
FRP este recunoscută și afiliată IPF (International Powerlifting Federation) aceasta din urmă fiind o structură sportivă recunoscută la nivel internațional de către The World Games, GAIFS, AIMS, FISU, Special Olympics sau WADA.

Ovidiu Pănăzan,
Președinte FRP